Maurice & Miriam

Team M&M&co

( Lid van team: Wandelteam 2024 Sterk en Positief )

Wij zijn Maurice en Miriam. We wonen met onze twee zoontjes (9 & 12 jaar) in Leiden. Op zaterdag 11 mei wandelen we de 10km van de Leiden Marathon om geld op te halen voor onderzoek naar hersentumoren. Sponsor je ons?

Ons verhaal
Jaarlijks horen bijna 1.500 mensen in Nederland dat ze een hersentumor hebben. Dat zijn 4 mensen per dag! We hadden nooit gedacht dat wij daar ook bij zouden horen. Op 28 april 2023 kreeg Maurice zomaar van de een op andere dag een epileptisch insult. Miriam voelde meteen dat er iets mis was. Binnen 12 uur wisten we dat er een tumor rechtsvoor in het hoofd van Maurice zat. Sindsdien worden we meegezogen in een medische achtbaan. We worden overspoeld met kennis over hersentumoren in het algemeen en over de laaggradige hersentumor van Maurice in het bijzonder.

Onderzoek nodig
We hoorden al snel dat hersentumoren op dit moment ongeneeslijk zijn. Genezing is complex. Het is onmogelijk om al het ‘geïnfecteerde’ weefsel op zo’n belangrijke plek in het lichaam met een operatie weg te nemen zonder blijvende schade aan te richten. En door het natuurlijke afweermechanisme van de hersenen (bloed-hersenbarrière) bereiken medicijnen de tumoren in de hersenen vaak niet. Maar wat werkt wel? Daar is onderzoek voor nodig. En dus geld. Veel geld.

Steun
Na het horen van de diagnose ontvingen we veel steunbetuigingen: kaartjes en veel bossen bloemen. Zoveel bloemen zelfs dat we vazen bij onze buren moesten lenen. We hopen dit jaar weer op de steun van de mensen om ons heen, dit keer in de vorm van een donatie, een donatie aan de Stichting Sterk & Positief. Oprichter van deze stichting Charles heeft zelf ook een hersentumor en zet zich met een positieve mindset in voor onderzoek naar hersentumoren. Die positieve strijdlust past ook bij ons!
Samen met Ruben, Hugo, Marlies, Ronald, Noortje, Esther en Roelf wandelen we daarom op 11 mei de 10km van de Leiden Marathon voor Stichting Sterk & Positief. Vooral voor Miriam (met haar relatief zwakke spieren en slechte knieën) zal deze afstand lopen persoonlijk een mijlpaal zijn.

Help jij mee om hersentumoren geneesbaar te maken?
Alvast veel dank voor je donatie!

25
11/04/2024
15:50

Anoniem

Bekijk alle

Stichting Sterk en Positief is opgericht in 2019 met als doel om hersentumoren geneesbaar te krijgen. Voor meer informatie ga naar www.sterkenpositief.nl