Lisette Lieverse

Strijd tegen hersentumoren: Triathlon in drieën + 1/4 inéén

Op 19 oktober 2023 stond onze wereld op zijn kop. Bij mijn man Marcel werd een hersentumor gevonden. Na een wakkere operatie op 10 november, waarbij het grootste deel van de tumor verwijderd werd, bleek het om een glioblastoom graad IV te gaan. Deze tumoren zijn agressief en nog altijd moeilijk behandelbaar. Door middel van mijn sportieve uitdaging wil ik aandacht vragen voor hersentumoren en geld ophalen voor meer onderzoek naar glioblastomen. Het doel, van het onderzoek waar ik aan bij wil dragen, is het in kaart brengen van de progressie van glioblastomen om nieuwe methoden te identificeren die de progressie van glioblastomen/kwaadaardige gliomen kunnen voorkomen.

Wat houdt mijn sportieve uitdaging in?

Op 31 augustus zwem ik 5 km tijdens de Renkumse Rijntocht

Medio september fiets ik een rondje Markermeer (om en nabij 150 km)

Op 21 september neem ik deel aan de Heuvelrug Triathlon (1/4 triatlon)

Op 20 oktober (1 jaar en 1 dag na de diagnose) loop ik de marathon van Amsterdam

Sportieve groet,
Lisette

50
04/07/2024
10:13

Gladwell Academy

Bekijk alle
  Bekijk alle
10/06/2024 | 22:54

Topdag in Terheijden

Gisteren hebben we met 7 teams deelgenomen aan de 1/4 teamtriathlon in Terheijden. Het was een topdag waarop gezelligheid voorop stond en ondertussen werden er mooie sportieve prestaties geleverd. Voor mij stond er 1 km zwemmen op het programma, een mooie openwatertraining voor de 5 km op 31 augustus. Bij deze wil ik iedereen bedanken die deze dag tot een succes heeft gemaakt!

Stichting Sterk en Positief is opgericht in 2019 met als doel om hersentumoren geneesbaar te krijgen. Voor meer informatie ga naar www.sterkenpositief.nl