Emiel Duijn

Emiel wandelt de 10 kilometer voor onderzoek naar hersentumoren!πŸ€

( Lid van team: Wandelteam 2023 Sterk en Postief )

Nadat ik vorig jaar deel heb mogen nemen aan dit prachtige evenement met onderliggend een nog mooier doel, heb ik dit jaar besloten weer mee te lopen, nadat eind 2022 plots een recidief is waargenomen in mijn hersenen. Dat moment confronteerde ons maar weer eens aan hoe ongelooflijk onvoorspelbaar hersenkanker is; zo krijg je scan op scan die niet beter kunnen zijn en dan ineens zit er weer een tumor in je hoofd, wat zich openbaarde door diverse epileptische aanvallen en een klein puntje op de MRI-scan, welk plekje snel in omvang toenam. Nadat ik op 10 januari van dit jaar weer ben geopereerd en ondanks dat ik nu – na een grote wondlekkage, waarvoor ik met een drain in mijn rug een week terug moest naar het Westeinde ziekenhuis in Den Haag - midden in mijn behandelingen met chemo en bestralingen zit, voel ik me sterk genoeg om een positieve bijdrage te leveren aan het onderzoek om hersenkanker geneesbaar te krijgen. Die dag komt er zeker aan en wij - team Duijn - doen er alles aan om die dag te mogen meemaken. Dit evenement zal middenin de zogenoemde stootkuren - 6 keer een periode van 28 dagen, waarvan 5 dagen chemopillen slikken en de chemo iedere ronde wordt verhoogd - wat niet wegneemt dat ik gewoon de 10KM zal meelopen. Mocht het mij dit onverhoopt en om wat voor reden dan ook niet lukken - ik ben me al goed aan het voorbereiden -, dan zal Alexandra haar beste beentje voorzetten en als het haar onverhoopt niet lukt, dan zal Superheld Adam (zie foto) meelopen, zo heeft hij ons beloofd. Linksom of rechtsom, er zal een lid van Team Duijn aanwezig zijn en lopen om een bijdrage te leveren aan de missie van Sterk en Positief!

Naast het feit dat ik hoop dat deze editie net zo`n succes zal worden als die van 2022 - nΓ‘ de marathon zal ik weer een update geven -, hoop ik dat er meer mensen in beweging zullen komen. Het delen van deze boodschap wordt dan ook zeer gewaardeerd!

25
11/05/2023
17:09

Ben en Jantina

Bekijk alle

Stichting Sterk en Positief is opgericht in 2019 met als doel om hersentumoren geneesbaar te krijgen. Voor meer informatie ga naar www.sterkenpositief.nl